Westeinde 8 Uffelte
06-54625523
coaching@burnoutpreventie.nl

Coaching op 1,5meter

Coaching op 1,5meter

Coaching op 1,5 meter

We zitten inmiddels in week 4 van ‘corona-crisis’. Heel veel bedrijven staan stil of draaien op een lager pitje.

Ineens ziet de wereld er heel anders uit. Wat je allemaal gewend was om te doen buiten je werk om, is weg komen te vallen. Sociale contact zijn weg en je ervaart je huis ineens als een soort ‘gevangenis’. En het meest onwennige van alles is dat we 1,5 meter afstand van anderen moeten houden.

“Kan ik nu wel doorgaan met mijn traject?”, was de veelgehoorde vraag toen de ‘lock-down’ van kracht werd. Een logische vraag want het was nog veel velen onduidelijk hoe de maatschappij eruit zou gaan zien.

50 ways to meet your coach!

Nu ga ik je geen opsomming geven van 50 mogelijkheden om tóch gecoacht te kunnen worden (het is een ‘dichterlijke vrijheid’ naar het liedje van Paul Simon “50 ways to leave your lover”)

Na wat overwegingen kwam ik tot de conclusie dat coachings gewoon door kunnen gaan, tenzij de coachee in kwestie om gezondheidsredenen voorzichtig moet zijn.

Online coaching

Dit heeft niet mijn voorkeur maar onder de omstandigheden is het een redelijk alternatief. Als coach mis ik die kleine dingen die mij opvallen als je in mijn nabijheid bent. Via Zoom of Facetime is het ook ‘klinischer’; je moet op elkaar wachten met praten omdat je anders de digitale chaos over jezelf en de ander ontketent. Bijna terug naar vroeger toen men nog na iedere zin “over” moest zeggen.

Het grote voordeel is wel dat je elkaar op regelmatige basis kunt zien en spreken én – en dit vind ik wel het grote voordeel aan online coaching – ik kan je direct de modellen en artikelen geven die ter sprake komen.

Okay, so far so good…

Coaching op 1,5 meter afstand

Uit de recente praktijk zie ik dat live coaching op locatie prima werkt ook als je de inmiddels bekende 1,5 meter afstand van elkaar moet houden. Met een aantal coachees wandel ik dus gewoon door. Het wandelgebied waarin ik graag opereer (mijn ‘achtertuin’), beschikt over zeer brede paden én – niet geheel onbelangrijk – je komt er praktisch niemand tegen. Tegen anderen opbotsen, is dus niet mogelijk.

Kans op een corona-besmetting; 0%.
Kans op nieuwe stappen in jouw eigen ontwikkeling: 100%.

Mocht je nu nog steeds denken:”Ik wil wel maar ik durf nog niet”, dan kun je ook alvast coaching inkopen met mijn wandelcoachingskadokaart (wát een Scrabble-woord, zeg…)

ook op 1,5mtr afstand kan je gewoon gecoacht worden…