Vitaliteitscoaching tegen burnout

Preventie & Back to Work

Created with Sketch.

Vitaliteitscoaching tegen burnout

Burnout preventie begint niet met alleen jouw leefstijl maar ook met jouw emotionele en maatschappelijk welzijn een gezonde boost te geven. Hierbij kan ik jou als vitaliteitscoach verder helpen.

Wanneer je tegen een burnout aan dreigt te lopen vertoon je bepaalde gedragspatronen die niet alleen in jouw werkhouding terug te zien zijn maar óók in jouw beweeg-, eet- en slaapgewoonten herkenbaar naar voren komen. Samen met jou breng ik die in kaart om jou sterk te maken om de werkdruk aan te kunnen vanuit een gezond lijf met een gezonde geest.

Wat doet mijn aanpak ?

Mijn aanpak kenmerkt zich door een stevige ondergrond voor een evenwichtiger leefstijl waarin je volledige controle leert hebben over alle aspecten die ervoor bepalend zijn voor hoe jij in je vel wilt zitten. Deze factoren zijn mentale factoren als emotioneel welzijn, tevredenheid en zingeving in jouw leven.

Kortom; ik help jou om de burn-out waar je tegenaan dreigt te lopen uit de weg te ruimen. Dit doe ik door samen met jou intensief de lagen uit de door mij ontworpen vitaliteitspyramide© te doorlopen.

Samen met jou onderzoek ik wat coachvraag ècht is. Daarnaast check ik samen met jou de zaken die betrekking hebben op de fysieke aspecten in jouw leven zoals bewegen, of je geregeld jouw herstel-tijd pakt en hoe het zit met jouw voedingspatroon en eettijden. Volgens een integrale aanpak begeleid, motiveer en enthousiasmeer ik jou om je zowel lichamelijk vitaal te leren voelen als ook geestelijk gezond en fit te zijn. Fysiek, mentaal en maatschappelijk welbevinden zijn enorm belangrijk voor een mens. Met deze aanpak help ik jou om beter in staat te zijn de balans tussen al deze zaken gemakkelijk te kunnen regelen.

Wat ga ik wel doen?

Wat ik wèl ga doen als vitaliteitscoach is je helpen om jouw motivatie en drijfveren helder te krijgen, jouw valkuilen inzichtelijk te maken, jouw wilskracht te vergroten en jouw oude gewoontes te helpen veranderen om terugval in jouw oude gedrag te voorkomen.

Daarnaast help ik jou om stressfactoren in jouw werk en leven te identificeren en deze op effectieve wijze uit de weg te halen.

Wat ga ik niet doen?

Ik ga je niet lastig vallen met gedoe over calorieën of je verbieden om zo af en toe eens een zak patat met mayo te eten. Nee, in tegendeel zelfs. Om je hierop te wijzen zijn er mensen die een opleiding tot diëtist hebben voltooid.

Geïnteresseerd in mijn Vitaliteitscoaching tegen burnout?

Neem contact met mij op om samen te kijken naar de mogelijkheden.